Kelayakan
 Malaysian 
 Pemohon harus memiliki minimum Secondary/SPM/'O' Level

  • Kemahiran tangan yang sangat baik dengan mata untuk butiran
  • Keupayaan untuk bekerja secara bebas.
  • Sikap positif dan watak yang bertanggungjawab.
  • Keperibadian yang baik dengan memberi tumpuan kepada kecemerlangan dalam perkhidmatan pelanggan.
  • Pengalaman kerja terdahulu akan menjadi kelebihan tambahan.
  • Self-starter dengan komunikasi yang baik dan kemahiran interpersonal.
  • Memiliki keyakinan diri dan dapat berinteraksi secara aktif dengan semua pihak yang berkaitan.
  • Lepasan siswazah dan lepasan SPM digalakkan memohon.
Tanggungjawab
  • Penyelia kaunter perkhidmatan makanan memberi khidmat kepada pelanggan di kaunter makanan dan menamatkan penyediaan barangan makanan sederhana di restoran, kafe, hotel, kedai makanan segera, kafetaria, hospital dan lain-lain.
  • Tugas merangkumi -
    • Melayan makanan kepada pelanggan di kaunter;
    • Memastikan produk yang dikehendaki oleh pelanggan, membantu mereka membuat pilihan dan mengambil pesanan;
    • Membersihkan, mengelupas, mengiris dan memangkas bahan makanan, menggunakan peralatan manual dan elektrik;
    • Menyediakan barangan makanan mudah dan memanaskan semula makanan yang disediakan;
    • Mengambil bahagian dan membungkus makanan atau meletakkannya secara langsung di atas plat untuk perkhidmatan kepada pelanggan;
    • Pembungkusan makanan pembungkusan;
    • Menyimpan peti sejuk, salad dan bar buas dan menyimpan rekod kuantiti makanan yang digunakan;
    • Menerima bayaran untuk barangan makanan yang dibeli.
Manfaat tambahan
  • KWSP
  • PERKESO
  • Dakwaan perubatan termasuk
  • Cuti tahunan dan perubatan hendaklah selaras dengan Undang-undang Perburuhan yang sedia ada

✓ Click Disini & Tekan ''MOHON' Utk Apply :