Kelayakan
Malaysian
Pemohon harus memiliki minimum Secondary/SPM/'O' Level
- Kemahiran tangan yang sangat baik dengan mata untuk butiran
- Keupayaan untuk bekerja secara bebas.
- Sikap positif dan watak yang bertanggungjawab.
- Keperibadian yang baik dengan memberi tumpuan kepada kecemerlangan dalam perkhidmatan pelanggan.
- Pengalaman kerja terdahulu akan menjadi kelebihan tambahan.
- Self-starter dengan komunikasi yang baik dan kemahiran interpersonal.
- Memiliki keyakinan diri dan dapat berinteraksi secara aktif dengan semua pihak yang berkaitan.
- Lepasan siswazah dan lepasan SPM digalakkan memohon.
Tanggungjawab
- Penyelia kaunter perkhidmatan makanan memberi khidmat kepada pelanggan di kaunter makanan dan menamatkan penyediaan barangan makanan sederhana di restoran, kafe, hotel, kedai makanan segera, kafetaria, hospital dan lain-lain.
- Tugas merangkumi -
- Melayan makanan kepada pelanggan di kaunter;
- Memastikan produk yang dikehendaki oleh pelanggan, membantu mereka membuat pilihan dan mengambil pesanan;
- Membersihkan, mengelupas, mengiris dan memangkas bahan makanan, menggunakan peralatan manual dan elektrik;
- Menyediakan barangan makanan mudah dan memanaskan semula makanan yang disediakan;
- Mengambil bahagian dan membungkus makanan atau meletakkannya secara langsung di atas plat untuk perkhidmatan kepada pelanggan;
- Pembungkusan makanan pembungkusan;
- Menyimpan peti sejuk, salad dan bar buas dan menyimpan rekod kuantiti makanan yang digunakan;
- Menerima bayaran untuk barangan makanan yang dibeli.
Manfaat tambahan
- KWSP
- PERKESO
- Dakwaan perubatan termasuk
- Cuti tahunan dan perubatan hendaklah selaras dengan Undang-undang Perburuhan yang sedia ada
✓ Click Disini & Tekan ''MOHON' Utk Apply :
0 Comments
Post a Comment